FREELANDER 1.8 Benzín - z valcov špliecha benzín

Freelander I, II

Moderátor: Safraporte

Odpovědět
Zpráva
Autor
Pedrokloki
Příspěvky: 33
Registrován: 16 zář 2010 00:15
auto: Freelander 1.8 i

FREELANDER 1.8 Benzín - z valcov špliecha benzín

#1 Příspěvek od Pedrokloki » 01 led 2014 15:33

Zdravím všetkých,prajem všetko dobré v novom roku veľa zdravia, šťastia a šťastných kilometrov na autách značky LAND ROVER.
Prejdem k veci problému,prosím o radu, ak sa s týmto už niekto stretol,mám frečko 1.8 benzín,ktorý mi za jazdy začal znižovať výkon(nešiel do otáčok),potom mal zvuk ako ked je motor prechlastaný a na koniec zhasol. Vymenil som sviečky,vzduchový filter, a vyčistil rozdelovač.Vykrútil som sviečky a všetky boli čierne od sadze, dal som nové a išiel na skúšobnú jazdu. Motor za studena chytil na prvú otočku,za jazdy sa zohrial a po piatich kilometroch začal mať tie isté prejavy ako som hore uviedol a po chvíly zhasol. Vykrútil som sviečku na prvom valci (novú, bola čierna ako tie staré od sadze, odtrh som skontroloval),a skúsil som či dáva iskru. Iskru dáva a z prvého valca počas skúšky fŕkal benzín.Vykrútil som aj ostatné tri a všetky boli také isté - zasadzené. Prosím o radu ak sa s tým už niekto stretol,čo by to mohlo byť. Neviem ako zistiť či je to regulátor tlaku benzínu, alebo strekovače ? Neviem ako to zistiť a vymieňať veci, pokus omyl sa mi nežiada. Mám aj diagnostiku a tá nezistila žiadne poruchy motora. Z toho vyplíva že to bude nejaká mechanická porucha v palivovom systéme, alebo vstrekovače(len za studena to išlo, a ak by to boli strekovače tak nejdú vôbec. Prosím o radu.

y.sajty
Příspěvky: 227
Registrován: 28 dub 2011 16:57
auto: freelander1.8 LPG
Bydliště: Ostravsko

Re: FREELANDER 1.8 Benzín - z valcov špliecha benzín

#2 Příspěvek od y.sajty » 02 led 2014 07:44

Podívej se jestli nemáš olej nad horní ryskou,pak by to odpovídalo,odešel by i katalizátor.

Pedrokloki
Příspěvky: 33
Registrován: 16 zář 2010 00:15
auto: Freelander 1.8 i

Re: FREELANDER 1.8 Benzín - z valcov špliecha benzín

#3 Příspěvek od Pedrokloki » 05 led 2014 11:30

Zdravím, olej som skontroloval,sviečky vymenil,nový vzduchový filter.Tlak paliva som meral, tlačí na 3,5 Bar, a pri 4 vypne.Vstrekovače som skúša, preplachoval som ich a aj cvakajú,vyzerá že tesnia, neviem čo by som mal pozrieť ? Vie niekto prosím poradiť ?

dava
Příspěvky: 799
Registrován: 30 bře 2013 09:05
auto: DII Td5 v origoši

Re: FREELANDER 1.8 Benzín - z valcov špliecha benzín

#4 Příspěvek od dava » 05 led 2014 13:04

Pedrokloki píše:Zdravím, olej som skontroloval,sviečky vymenil,nový vzduchový filter.Tlak paliva som meral, tlačí na 3,5 Bar, a pri 4 vypne.Vstrekovače som skúša, preplachoval som ich a aj cvakajú,vyzerá že tesnia, neviem čo by som mal pozrieť ? Vie niekto prosím poradiť ?
Psal jsi že máš diagnostiku, pak si prověř v měřených hodnotách teplotní čidlo a případně ostatní snímče, polohu atd. Pokud studenej jede na velkou dávku a pak se hltí, může bejt, pokud nefunguje lambda tak jistě, lambda má na start a studený provoz taky korekci, čili pokud čidlo vykazuje např. -99 (to je tuším odpojený) , je tu možnost. Teplotu vzduchu by měla měřit sice i váha, ale víme jak je to s váhama.
No road? No problem...
LR užívej s klidem a rozvahou Angličana, jinak tě dostane do blázince

Odpovědět