Stránka 1 z 1

Brzdy help

Napsal: 12 zář 2007 11:35
od krrtek
Ahoj,

přestávají mi postupně brzdit brzdy, respektive bzdy brzdí asi furt stejně, ale brzdový pedál TUHNE a TUHNE! Moje žena už odmítá jezdit a já už mám nohu jako slon...
Poradíte mi někdo čím by to mohlo být, popř. jak závadu určit.
Hlavní brzdový válec - servo - vakuová pumpa???
dík za radu

Napsal: 12 zář 2007 11:51
od Admin
Odpoj hadici co jde do posilovače. Na konci je takový ventilek. Při nastartovaném motoru musí být v hadici podtlak. Pak je vývěva vpořádku. Pak ti zbývá posilovač a brzdový válec. Spíše bych to viděl na posilovač - servo. Pedál se dál neprodá, respektive nejde ti až na podlahu?

Napsal: 13 zář 2007 21:29
od krrtek
dík za info,

hadici vyzkouším, pedál se nepropadá, pouze jde tuze ztěžka...

BRZDY

Napsal: 13 říj 2007 21:11
od MOPADŽI
Já mám problém s "pískajícími" zadními destičkami. Když jsem auto koupil, bylo to pískání k nevydržení :oops: Celé město se za mnou otáčelo 8) , zvířata v lese také :twisted: , no děs :twisted: . Podle rad kluků ze servisu tady u nás :idea: , jsem celé zadní brzdy rozdělal, vyčistil, hrany obložení zaoblil, ve stědu obložení udělal rozbruškou drážku a po smontování si užíval asi týden klidu :Pohoda: . Pak to začalo zas :Ja blb: . Auto jsem měl na servise u Admina, který mě desky vyměnil :lol: ( značka Mintek) ale zhruba po týdením ježdění to dělá snad dvakrát víc :Ja blb: Vše jsem s Adminem konzultoval, říká že dáme jinou značku desek, bude to sice dražší ale bude klid :D . Desky od Feroda prý také pískají :evil: Do Feroda to mám kousek, tak pro ně do Kostelce zajel, ale Admin říká, že to problém neřeší :idea: Jaké máte kdo zkušenosti s deskama :?: Jakou značku jezdíte :?:

Re: BRZDY

Napsal: 13 říj 2007 21:21
od erik
MOPADŽI píše:Já mám problém s "pískajícími" zadními destičkami. Když jsem auto koupil, bylo to pískání k nevydržení :oops: Celé město se za mnou otáčelo 8) , zvířata v lese také :twisted: , no děs :twisted: . Podle rad kluků ze servisu tady u nás :idea: , jsem celé zadní brzdy rozdělal, vyčistil, hrany obložení zaoblil, ve stědu obložení udělal rozbruškou drážku a po smontování si užíval asi týden klidu :Pohoda: . Pak to začalo zas :Ja blb: . Auto jsem měl na servise u Admina, který mě desky vyměnil :lol: ( značka Mintek) ale zhruba po týdením ježdění to dělá snad dvakrát víc :Ja blb: Vše jsem s Adminem konzultoval, říká že dáme jinou značku desek, bude to sice dražší ale bude klid :D . Desky od Feroda prý také pískají :evil: Do Feroda to mám kousek, tak pro ně do Kostelce zajel, ale Admin říká, že to problém neřeší :idea: Jaké máte kdo zkušenosti s deskama :?: Jakou značku jezdíte :?:
:D :D Jednou jsem videl film o lvici Else. A od te doby mne uhranuly LandRovery :D :D mam pokracovat?..... Mopadzi jsi rekl?

Když jsme byli malí...

Napsal: 13 říj 2007 21:40
od MOPADŽI
Jasně, máš pravdu. Tam hrál Mopadži "skoro" hlavní roli. A od té doby to je ve mě - NEZNIČITELNÝ AUŤÁK co vždycky POSLECHNE :D :D :D No a letos jsem si tento sen splnil :Sorry: ...

Re: Brzdy help

Napsal: 10 črc 2009 18:12
od sloon
MOPADŽI: jak jsi to nakonec vyřešil? Už skoro měsíc mě pískají zadní destičky, když brzdím tak je ticho jak přestanu tak to píská.

Re: Brzdy help

Napsal: 10 črc 2009 19:02
od Sláma Karel
krrtek píše:Ahoj,

přestávají mi postupně brzdit brzdy, respektive bzdy brzdí asi furt stejně, ale brzdový pedál TUHNE a TUHNE! Moje žena už odmítá jezdit a já už mám nohu jako slon...
Poradíte mi někdo čím by to mohlo být, popř. jak závadu určit.
Hlavní brzdový válec - servo - vakuová pumpa???
dík za radu
Typnul bych vakuovou pumpu. To je nejčastější. K

Re: Brzdy help

Napsal: 11 črc 2009 09:22
od MOPADŽI
sloon píše:MOPADŽI: jak jsi to nakonec vyřešil? Už skoro měsíc mě pískají zadní destičky, když brzdím tak je ticho jak přestanu tak to píská.
Výměnou za jiný typ a tamty vozím sebou jako rezevní.
Používám Ferodo a je klid.....ještě jsou různé směsi, ale teď nevím jakou mám.

Doporučuji www.renovak.cz p.Krejsa Martin, poradí, vyřeší.
Firmu mají přímo nad fabrikou Feroda v Kostelci nad Orlicí.

Re: Brzdy help

Napsal: 18 črc 2009 21:35
od sloon
Tak už tam mám taky Ferodo a pískání je pryč :D Dík.

Re: Brzdy help

Napsal: 23 črc 2009 21:28
od Forsttimber
ja mam lockhead a tiez mi to piskalo a vybrusil som to brusnym papierom a ocistil technickym benzinom a je zatial pokoj a je to uz mesiac