Stránka 1 z 2

zaseknuta uzaverka - Pomoooc

Napsal: 18 led 2008 21:10
od Jenda
Tak jsem si v brdech poridil radne zaseknutou mezinapravovou uzaverku!!!
Kontrolka poblikava a pri ruznych pokusech o uvolneni na zpatecku s otacenim kol na vsechny strany tahnu v rejdu kola smykem.Takze tam stale je.Pri jizde vpred padaj v zatackach strasny rany.Jinak to jede a nic zatim nehluci.Dost veci zvladnu sam ale tohle je tusim nad moje moznosti.
Ma nekdo nejakej typ na servis nebo nekoho kdo by to umel vyresit.Bohuzel mam volno jak na potvoru jen v nedeli a pak v utery a stredu.Navic v praze a okoli.Do zastoupeni roveru nepojedu,takze napady a rady jsou vitany.
Dik, Honza

Napsal: 18 led 2008 21:53
od eliott
No buď můžeš do Budějc :wink: nebo zkus ukecat Krytena...

Napsal: 18 led 2008 21:55
od Jenda
Dik ale do Budejic bych to nedal.Asi.A Kryten je odkud?Pripadne ,nemate nekdo kontakt?
Honza

Napsal: 18 led 2008 22:05
od eliott
Napiš mu SZ, je kus od Prahy... Nebo si nech někde v obyč servisu odmontovat přední kardan - práce max na hodinu, a pak možno dojet kamkoli.

Napsal: 19 led 2008 02:50
od erik
eliott píše:Napiš mu SZ, je kus od Prahy... Nebo si nech někde v obyč servisu odmontovat přední kardan - práce max na hodinu, a pak možno dojet kamkoli.
A co ty rany, Eliote? to se mi nezda. Jinak ten kardan zvladnes sam za 15 min

Napsal: 19 led 2008 06:27
od Jenda
Ten kardan dam v nedeli taky,to zvladnu bo jsem vyucenej automechanik.
Ty rrany padnou dve v rejdu pri jizde v pred.Pripada mi to jako by tam ta spera vezela jen napul a nejak se pnula.Jinak zadnej hluk ani huceni,coz bych cekal kdyby se neco rozsypalo.V nedeli skusim rucne spod auta vyrazit
to co zasouva tu uzaverku.Ten mechanizmus jsem videl jen pres paky zhora ale ne ze spoda,vypada nove nzarezle bo oauto ma 47tsc km.
Zatim dik za rady.
Honza

Napsal: 19 led 2008 12:34
od DanoDEF
erik píše:
Jinak ten kardan zvladnes sam za 15 min
...Eriku mas to natrenovane ??? :D lebo ja ano... :mrgreen:

Napsal: 19 led 2008 16:30
od erik
DanoDEF píše:
erik píše:
Jinak ten kardan zvladnes sam za 15 min

...Eriku mas to natrenovane ??? :D lebo ja ano... :mrgreen:
:D Ano. Uz som vyuceny propshaftista...


Drahos vcera dorazil z Anglie a snad doviezol vsetko, co mal- akurat mensie komplikacie pri cieli...

Re: zaseknuta uzaverka - Pomoooc

Napsal: 19 led 2008 19:38
od Miloš II
[quote="Jenda"]Tak jsem si v brdech poridil radne zaseknutou mezinapravovou uzaverku!!!

No jestli s tím někam pojedeš tak bych asi vlez pod Defa a demontil bych nejspíš přední kardan ať si neuděláš víc škody než je nutno a jel jenom na zadek se zaplou mezinápravou. :idea: Miloš II

Napsal: 19 led 2008 22:26
od Jenda
No kardan urcite vyndam ale kam to odvezu fakt netusim.Tak jeste jednou,ptam se :D Je tu nekdo v praglu nebo kolem kdo vi co stim a umi?
Dik, Honza

Napsal: 19 led 2008 22:40
od Jan Kucera
Drzim palce at je to jen v mechanizmu,dej vedet jakej bude vysledek ležení

Napsal: 19 led 2008 23:52
od Jenda
...dam vedet.Zatim ale pracuju na tom zjistit vubec co se deje.Zitra jsem ozhodnut vyndat kardan a pak se uvidi :D
Zdar Honza

Napsal: 20 led 2008 10:04
od Miloš II
Jenda píše:No kardan urcite vyndam ale kam to odvezu fakt netusim.Tak jeste jednou,ptam se :D Je tu nekdo v praglu nebo kolem kdo vi co stim a umi?
Dik, Honza

Jak to budeš montit tak se kukni na to hejble může dýt protočený na tisícihranu, prasklý lanko asi bych šel prvně po tomhle. Pak to skusit vyřadit přímo klíčem je to 13 nebo 14. :?: Miloš II

Napsal: 20 led 2008 10:20
od eliott
Lanko ?? To je Defender :idea:

Napsal: 20 led 2008 11:01
od Jenda
Tak jsem to akurat doufam vyresil.Ten pakostroj byl zatuhlej a nikdy nedorazol az do konce.Ani z L na H a ani uzaverku.Pak si to vysvetluju tak ze se to tam nekde v pridavny prevodovce napruzilo a zustalo vyset.Ted je to jakz takz rozhejbany a vyrazeny ale nemam dobrej pocit z tech ran co z toho sli.Ted dobry,zadny rany a ani huceni.Nic ale radeji to poradne protahnu.Taky jsem si vsim ze jak se to nedorazovalo a tim padem se rvalo(ja rval)za paku,mate nejaky mensi vule primo v tom mechnizmu u paky(videno od spoda).Tak to pak nejak musim dotahnout do konce.
Zatim parto dik za rady a porady :D :D :D
Honza

Mezináprava

Napsal: 20 led 2008 12:31
od MOPADŽI
No Jeníku, ten kdo to měl před tebou, asi ani nevěděl na co tam ta malá páčka je. Chce to tam prostě občas naládovat a projed. Pak je klid (Aspoň tedy u mě a to se držím tvého hesla=jen blázen...) Je dobře, že to nebylo nic vážného :roll:

Napsal: 20 led 2008 12:43
od Miloš II
eliott píše:Lanko ?? To je Defender :idea:
:idea: No jo sem se nechal unést mám Disco tedy lanovod :idea: :lol: Miloš II

Re: zaseknuta uzaverka - Pomoooc

Napsal: 13 úno 2013 12:54
od mikulec
tak ja mám asi možno podobný problém, najprv mi sem tam zostala zaseknutá medzináprava, ale po chvilke vyskočila.

Lenže teraz som ju mal zaradenú a keď som ju nakoniec vyradil, tak mi len vrkoce v prevodovke, ako keby sa to nedoradilo nadoraz a auto stojí. Či už H alebo L, len to vrkoce a nejde. Keď dám medzinápravu, tak auto ide normálne vpred...

Re: zaseknuta uzaverka - Pomoooc

Napsal: 13 úno 2013 14:33
od Hanys_a_Kaca
A kdyz ti to auto stoji a mas zarazeno vsechno krome uzaverky, tedy nejakou rychlost na hlavni prevodovce a L nebo H na male, a rikas ze to vrci, ale nejede a vlezes pod auto, toci se nejaky kardan? Jeden? !!! Pokud jeden, tak nebude chyba v rozvodovce, ale v poloosach nebo kloubu, nebo proste nekde dal... :?:

Re: zaseknuta uzaverka - Pomoooc

Napsal: 13 úno 2013 14:46
od MadTom
U mezinápravového diferenciállu se ovládá uzávěrka - takže když je auto normálně na silnici, tak prostě pojede s uzavřenou nebo neuzavřenou touto uzávěrkou. Pokud se nedořadí, tak to na normální jízdu nemá vliv. Jak psal Hanys, koukni, jestli se točí kardany.
Pokud ne, tak se ti mohlo stát několik problémů - začal bych řazením malá/velká - tam když to necháš někde v mezipoloze, tak se to takto může chovat - nejede, protože je tam naní zařazena ani velká ani malá, a vydává divné zvuky, protože tam ani není pořádně vyřazeno.