Stránka 1 z 2

rada - zatekani do D1

Napsal: 20 led 2008 17:31
od bimoch
zdravím v září jsem koupil D 1 popral jsem se s drobnostmi jako zatvrdlá uzávěrka a mokrý tapecíruňk kolem zadního šíbru mušky.teď mi začalo zatékat do kufru myslel jsem že kolem bočních oken ve střeše.když jsem sundal vnitřní plast kolem okna zjistil jsem že voda vytéká z profilu karoserie který je pod oknem nemůžu přijít na to odkud se tam bere.nemáte s tím prosím někdo nějakou zkušenost?

Napsal: 22 led 2008 09:02
od discover
Ja bych si tipl na navzlinanou vodu. Nevim, jak je pracne odstrojeni, ale v jeden slunny, trochu teplejsi den nebo v teple garaze, bych vlahym vzduchem cely vikend vysusoval a nasledne sledoval. Voda je previt, lec da se s ni zit. :lol: :lol: :lol:

Napsal: 22 led 2008 18:47
od discork
kludne to moze byt,ako pise kologa,nakondenzovana voda.podobny problem som riesil na kamaratovom ludovom vozidle VW.ale moze ti kludne aj zatekat cez srtesni okno popri tesneni ak je uz poskodene.chce to tu spominanu vyhriatu garaz.tak lovu zdar

Napsal: 23 led 2008 19:06
od bimoch
bohužel navzlínaná není ,v neděli když pršelo jsem sundal oplastování a z profilu padala každé 2 vteřiny kapka přitom všude okolo bylo sucho i čalounění kolem šíbru,buď ještě sundám celou celou střechu nebo tam udělám okap a svedu to pod auto jako od šíbru
:D :D :lol:

Napsal: 02 dub 2008 15:49
od jarda.1
Ahoj,
mám stejný problém se zatýkáním vody do kufru.Už jsi našel nějaké řešení?

Napsal: 02 dub 2008 16:18
od motohanz
tece to mezi zadnima vratama tesnici gumou...., postelovat dvere nebo nejak nastavit gumu aby byl vice ven....

Napsal: 03 dub 2008 10:29
od Rover
Přesně, typické místo zadní dveře - poštelovat zámek a panty..., potom taky kolem vrchních "oválných" okýnek..., pokud je načatá podlaha kufru může se tam voda dostávat i spodem, což ale asi není tento popisovaný případ...

Lehce od věci: pokud jsou vlhké, mokré, přední koberce, jde tam většinou voda prorezlým předním podběhem (místo pod plastovým podběhem a z druhé strany v rohu nad nataženýma nohama), případně z prorezlého spodku "A" sloupku, případně může vzlínat i mezi držákem předních zástěrek (jsou-li) a podlážkou... To jenom zkušenosti... :?

Napsal: 03 dub 2008 11:08
od Piskot
Lehce od věci: pokud jsou vlhké, mokré, přední koberce, jde tam většinou voda prorezlým předním podběhem (místo pod plastovým podběhem a z druhé strany v rohu nad nataženýma nohama), případně z prorezlého spodku "A" sloupku, případně může vzlínat i mezi držákem předních zástěrek (jsou-li) a podlážkou... To jenom zkušenosti... :?[/quote]

.... safra, zrovna jsem to před týdnem řešil, u mne byly poměrně dost vyhnilé otvory se záslepkama pro montáž držáku předních zástěrek a koberce a ta guma pod nimi byly úplně nasáté vodou. Původně jsem si myslel, že se tam mohla dostat voda z odvodu kondenzátu z klimy, ale asi to fakt vzlínalo kolem těch záslepek. :?
Jinak já mám kolem zadních dveří zatím díky bohu sucho a pod koberec v kufru jsem se raději zatím ani nedíval :roll:

Napsal: 04 dub 2008 10:16
od discork
no aj mne zacalo sprchovat vodu do auta cez stresaky.zistil som zavadu,mechanizmus zaiztenia stresaku je volne tiahlo a tak zaistovacie haciky ktore pritlacaju okno na zadnej strane ho nedotlacia uplne.zatial som to vyriesil provizorne,zalepil som to silikonovym tmelom. :lol: :idea: :wink:

Napsal: 17 dub 2008 19:58
od jarda.1
Tak jsem včera koumal kama mi teče do kufru,pěkně pršelo tak jsem shodil tapec a k mému údivu už se to snažil někdo řešit,ale asi to zrovna nevyšlo.Teče mi tam někde přes spoj plechu,nebo tak ňeco.Nesetkali jste se s tím někdo?

Napsal: 19 dub 2008 20:09
od bimoch
očistil jsem spoj přesilikonoval polyuretanem a pro jistotu jsem na spodní lem navlékl hadičku kterou jsem svedl sloupkem pod auto, ale mě to teklo v rohu z lemu plechu pod profilem podle fotky to tobě teče nad profilem ale mam sucho :lol: :lol: :lol:

Zatékání.

Napsal: 23 dub 2008 12:48
od kubasaki
Zdravím všechny, jsem tu novej a řeším ten samý problém. Mě se tam voda dostává z okapu a to z místa kde se stýká boční s zadním co jde nad zadními dvěřmi, po sundání ozdobných lišt to tam bylo vyrezlý a voda se dostávala přesně do toho profilu co je vevnitř pod bočnímy okénky, dneska to utěsním a budu čekat až zaprší.

Napsal: 25 dub 2008 17:31
od kubasaki
Tak jsem to utěsnil a dneska lilo celej den a mám sucho.

Re: rada - zatekani do D1

Napsal: 12 dub 2010 16:42
od Honzan
Tak ozivim tema - asi rok mi tece do auta vepredu u ridice. Celni okno shora mi Land Jirka zasilikonoval, po oddelani tapecirunku a dnesnim opetovnem zkoumani jsem zjistil ze voda stale vteka nekde v rozmezi otvirani motoru a vys, ale nejak tam uz nevidim a nedosahnu... Predpokladam teda ze mi nezbyde nez oddelat celou palubovku a zjistit kudy? Nejaky tip na misto z venku kudy by mohlo zatykat? jsem z toho fakt smutny pac sucho v aute mi zacina pripadat jako nedosazitelny luxus... :hmm:

Re: rada - zatekani do D1

Napsal: 12 dub 2010 21:29
od libovka
Mě teklo do DII.Měl jsem mokré rohy stropnice nad řidičem a nad spolujezdcem.Myslel jsem že tam teče oknem.Nakonec jsem zjistil,že tam kde končí okap u předního skla,tak je popraskaný tmel kterým jsou vymazané sváry.A těmi prasklinami se voda dostávala do auta.Tak jsem to oškrábal vyčistil a znovu zamazal.No a je klid. :)

Re: rada - zatekani do D1

Napsal: 13 dub 2010 13:33
od Honzan
libovka píše:Mě teklo do DII.Měl jsem mokré rohy stropnice nad řidičem a nad spolujezdcem.Myslel jsem že tam teče oknem.Nakonec jsem zjistil,že tam kde končí okap u předního skla,tak je popraskaný tmel kterým jsou vymazané sváry.A těmi prasklinami se voda dostávala do auta.Tak jsem to oškrábal vyčistil a znovu zamazal.No a je klid. :)
shora vycisteno, zamatlano stale ale tece. Podbehy by meli byt ok a nerezave, z podbehu by se to ale asi nedostalo tak vysoko. Nejaky dalsi tipy kam kouknout? :Ja blb: :Ja blb: :Ja blb:

Re: rada - zatekani do D1

Napsal: 13 dub 2010 18:29
od Steve
Mě tam nikde neteklo, dokud mi nevyměnili přední sklo :S
Přesně nad volantem mi za deště stéká proužek vody svisle dolů....chjo... :S
A to jsem je upozorňoval, že na střed skla se musí dát o něco víc tmelu, jak bylo někde na fóru uvedeno.

Re: rada - zatekani do D1

Napsal: 14 dub 2010 08:52
od Honzan
Nemuze zatikat nejak topenim nebo neco? Hledam jakoukoliv moznost abych nemusel odmontovat celou palubovku... :blush

Re: rada - zatekani do D1

Napsal: 14 dub 2010 21:14
od nios
mne tecie do DI vpredu cez celne sklo aj vzadu presne na tom istom mieste...tuba silikonu to dufam vyriesi.....

Re: rada - zatekani do D1

Napsal: 14 dub 2010 22:56
od faethor
mě teče taky, a to vrchem u předního skla, jenže já tam mám navíc popraskanej i ten tmel. Ale silikon to trochu vyřešil už tam zatýká jen trochu, ještě tam asi někde bude prasklinka co jsem si nevšimnul. Navíc jsem zjistil že mám mokrou i podlahu u řidiče a spolujezdece, a to jsem na podběhy i koukal, dokonce jsem je i opravoval, asi špatně.