Stránka 1 z 2

Prestavba D90 z RHD na LHD ?

Napsal: 25 led 2009 09:45
od jezbera ivan
Ahoj. Kamarat zvazuje kupu TD5ky RHD a zaujimalo by ho, ake zlozite a fnanacne narocne je prestavat RHD na LHD, popripade ci neviete niekde nejaky step-by-step navod, popripade kriticke miesta vykonu. Dik.

Napsal: 26 led 2009 20:57
od Sláma Karel
Kritické místo je to přihlásit. V čechách ti to LR povolí po kontrole přestavby u nich v servisu na hlavním zastoupení AMT. Všechno musí být originál díly jako díly řízení, pevnostní šrouby, brzdové hadičky a trubky, držáčky těch trubek, pedály atd. Taky nesmí být na autě nic zásadního převařeno jako díly řízení nebo držáky na karoserii kde je tyč řízení atd. Jinak u Def Td5 přesně nevím, ale do 300tdi jde použít původní elektrika. No a ještě ti to stejně nemusí povolit příslušný úřad kde se to přihlašuje.

Budeš potřebovat pedály, stěrače včetně mechanismu, topení, plasty topení, palubku, plast ve kterém jsou budíky, převodku řízení, brzdové trubky, pření tyč řízení kde je ten držák tlumiče, možná těhlici a ještě spoustu dalších drobností. A to ještě nevím přesně jak je to všechno u Td5. K

Napsal: 26 led 2009 21:04
od jezbera ivan
Diky, uz ho to preslo, prehladali sme web a zistii, ze to nie je nic jednoduche a ked, tak to bud problem prihlasit aj na Slovensku. Inymi slovami sa to neoplati.......

Napsal: 26 led 2009 21:11
od Jan Kucera
Karle jak si rešil světla? Známej ted měl dost rébus u Sti z Jablkova, že prej svítěj jinak.....

Napsal: 26 led 2009 21:22
od Land Jirka
Světla jsou u praváků jiné, nutno vyměnit. :!:
Nas každé STK by tě vyhodili.

Napsal: 27 led 2009 15:19
od MOPADŽI
Nebo na to dávají takové samolepky. Je to vidět na anglánckech autech, co jedou na kontiment. Jestli by to ale uznali na STK, nevím. Asi ne, je to jen "dočasné" řešení.

Napsal: 27 led 2009 18:53
od Sláma Karel
Jiný světla jsem dával. Na Defíka jich mám nových plnou bednu a na Disco se dají kopit relativně levně pokud nemám nějaké použité. Ty anglický pak používám s těma přelepkama na svoje auta do Rumunska a tak. Na technickou to není problém vždycky přehodit a pak dát zase zpátky ty anglický.

A jinak se najde spousta lidí kteří je stejně koupí, i když vědí že jsou anglický, protože jsou levný.

K

Napsal: 25 bře 2009 18:31
od VencaZE
Tak mne jde přestavba RHD-LHD docela rychle.. Například přestavět řadicí páku z RHD na LHD je otázka tak půl minuty :D , zbytek je už jen detail.. :Ja blb: .

Napsal: 26 bře 2009 07:16
od RudaK
VencaZE píše:Tak mne jde přestavba RHD-LHD docela rychle.. Například přestavět řadicí páku z RHD na LHD je otázka tak půl minuty :D , zbytek je už jen detail.. :Ja blb: .


Co skusit neakreditovaného mechanika " Caperfilda ". :lol: Ten to dělá prej na počkání a to si stoupne za zeď. :!:

Napsal: 26 bře 2009 20:13
od VencaZE
No, uvažoval jsem o tom, pořídit stroj od nějakého "Caperfilda", ale to by mne asi tolik netěšilo. Nemám totiž moc rád překvapení..
Zatím tomu pořád věřím, že do několika měsíců se mi to podaří realizovat.
Teď zatím vypadá takto:
Obrázek
A bude ještě hůř :? , ale pak se to snad už bude zase jen zlepšovat :D .

Napsal: 26 bře 2009 21:17
od eliott
Ta cedule za oknem je tam asi trochu zbytečná :mrgreen:

Napsal: 27 bře 2009 12:55
od VencaZE
Srandičky, jo ? :wink: .
V kolik máme zítra přijet ?

Re: Prestavba D90 z RHD na LHD ?

Napsal: 06 črc 2009 22:14
od VencaZE
Tak jsem trochu pokročil a dostal jsem se na "horizont".. Za ním už se to snad bude jen zlepšovat :D . Tedy pokud budu stíhat jezdit k Eliottovi pro ND :) .
Obrázek

Re: Prestavba D90 z RHD na LHD ?

Napsal: 06 črc 2009 22:25
od eliott
Hm, to mě čeká po dovolené taky :roll:

Re: Prestavba D90 z RHD na LHD ?

Napsal: 06 črc 2009 22:48
od VencaZE
Se máš, dovolenou v pravým smyslu slova bych taky bral.. Takže když nějak v dohlednu pojedu k vám na jih, tak by se mohlo stát že nebudeš ? Ale jak jsem psal, dám vědět pár dní předem.

Re: Prestavba D90 z RHD na LHD ?

Napsal: 06 črc 2009 23:33
od eliott
Nebudu od 9. do 19.

Re:

Napsal: 01 pro 2010 17:41
od ramjah
Sláma Karel píše:Kritické místo je to přihlásit. V čechách ti to LR povolí po kontrole přestavby u nich v servisu na hlavním zastoupení AMT. Všechno musí být originál díly jako díly řízení, pevnostní šrouby, brzdové hadičky a trubky, držáčky těch trubek, pedály atd. Taky nesmí být na autě nic zásadního převařeno jako díly řízení nebo držáky na karoserii kde je tyč řízení atd. Jinak u Def Td5 přesně nevím, ale do 300tdi jde použít původní elektrika. No a ještě ti to stejně nemusí povolit příslušný úřad kde se to přihlašuje.

Budeš potřebovat pedály, stěrače včetně mechanismu, topení, plasty topení, palubku, plast ve kterém jsou budíky, převodku řízení, brzdové trubky, pření tyč řízení kde je ten držák tlumiče, možná těhlici a ještě spoustu dalších drobností. A to ještě nevím přesně jak je to všechno u Td5. K

hele a nemuže být provedena přestavba bez LR zastoupení, respektive homologací pro provoz přez certifikovanou zkušenu?

Re: Prestavba D90 z RHD na LHD ?

Napsal: 04 pro 2010 21:48
od faethor
Nedávno jsem se na něco podobnýho ptal, mám doma anglickou diskošku a normální diskošku. Pokud bych chtěl anglisckou diskošku přihlásit, tak mi to nepřihlásej, ale pokud řeknu že jsem z tý anglický diskotéky použil rám a kastli, tak mě nechaj na ty moje stávající papíry to auto přihlásit a nechaj mě přerazit čísla, u defíka to asi bude stejně.

Re: Prestavba D90 z RHD na LHD ?

Napsal: 07 pro 2010 10:42
od ramjah
faethor píše:Nedávno jsem se na něco podobnýho ptal, mám doma anglickou diskošku a normální diskošku. Pokud bych chtěl anglisckou diskošku přihlásit, tak mi to nepřihlásej, ale pokud řeknu že jsem z tý anglický diskotéky použil rám a kastli, tak mě nechaj na ty moje stávající papíry to auto přihlásit a nechaj mě přerazit čísla, u defíka to asi bude stejně.
já si myslim, dělam právě na zkušebně a kolegové u nás schvalovali do provozu upravenou škodi octavia A5 předělanou na 3dveřové coupe, nechal si to dělat Sherlog a v techničáku to ma normalně napsano SHERLOG1 :P (myslim že v autosalonu na Primě to běželo) , což mi příjde mnohem složitější než jednoduše udělat přestavbu jak píšeš nebo udělat přestavbu jen na jedný kastli(přehodit topení,palubku atd) a nechat si to shcvalit....zjistim na kolik ta sranda příjde..

Re: Prestavba D90 z RHD na LHD ?

Napsal: 07 pro 2010 10:54
od faethor
Já už se na to ptal, poud český papíry máš, tak to příjde na 5000. Pokud ty papíry nemáš, tak to bude as trochu jinej problém.